Aktulaności gastronomiczne
Zrobić coś dobrego. Warsztaty gastronomiczne w Stróży

W okresie wakacyjnym uczennice klasy czwartej technikum gastronomicznego: Urszula Stopka, Agnieszka Rak i Małgorzata Ostafin pod opieką nauczycielek: Małgorzaty Kęsek i Agaty Róg podjęły się organizacji i przeprowadzenia warsztatów dla Stowarzyszenia Pomocy Osobom Niepełnosprawnym "Nadzieja".

Więcej…
 
Nie tylko Euro!

W ostatnim czasie, gdy wszyscy byli zafascynowani piłkarskimi szaleństwami dotyczącymi Euro 2012 na terenie powiatu myślenickiego w Gminie Pcim między dwoma szkołami Z.S im. Andrzeja Średniawskiego w Myślenicach a Gimnazjum nr 3 im. ks. Jana Twardowskiego w Trzebuni odbywała się współpraca w zakresie gastronomii. Realizowana była część Unijnego Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki pod tytułem "Dwa Narody - wspólna historia".

Więcej…
 
Kucharze z 2 TG na zajęciach z "Pracowni gastronomicznej"

Jak co poniedziałek chłopcy z klasy 2 TG wpadli na kuchnie jak huragan. Zajęli swoje miejsca przy stole i czekali. Jednak zalazło się paru niedobitków, którym jak zwykle ubranie się w strój kucharski zajęło trochę więcej czasu. Kiedy wszyscy byli już gotowi lekcje rozpoczęła od wiadomości teoretycznych nasza "kuchenna czarodziejka"- Pani Aneta Twardosz, która zawsze służy radą mniej doświadczonym i obeznanym w fachu kucharza.

Więcej…
 
<< pierwsza < poprzednia 1 2 następna > ostatnia >>

Strona 2 z 2