Aktulaności gastronomiczne
Dzień Zdrowej Żywności

W listopadzie, jak co roku, obchodziliśmy w naszej szkole Dzień Zdrowej Żywności. Obchody tego dnia stały się już naszą tradycją. W tym roku hasłem przewodnim było: „Żyj smacznie i zdrowo – jedz kolorowo”.

Więcej…
 
Wigilia dla osób niepełnosprawnych w Stróży

W dniu 6 grudnia uczniowie z klasy 2TG pod opieką nauczycieli przedmiotów zawodowych: pani Anety Twardosz i pani Małgorzaty Kęsek po raz szósty z rzędu wzięli udział w obsłudze kulinarnej uroczystości pod hasłem „Wigilia dla osób niepełnosprawnych” organizowanej przez Stowarzyszenie Pomocy Osobom Niepełnosprawnym „Nadzieja” w Stróży.
Nasi uczniowie chętnie służyli bezinteresowną pomocą. Kolejne spotkanie zaplanowane jest na lipiec i będzie mieć formę warsztatów.


 
Zdrowa żywność w przedszkolu

W roku szkolnym 2014/2015 organizowane są warsztaty dla przedszkolaków pod hasłem „Zdrowa Żywność”. Celem warsztatów jest zapoznanie dzieci z zasadami zdrowego żywienia.

Więcej…
 
Sushi - egzotyka na polskim stole

Uczniowie technikum gastronomicznego w Zespole Szkół im. A. Średniawskiego w Myślenicach w czasie ferii mieli możliwość uczestniczenia w warsztatach na temat sushi prowadzonych przez szefa kuchni Michała Górę.

Więcej…
 
Pracowity grudzień

Społecznie...
Tradycją stało się już, że w grudniu nasi uczniowie organizują Wigilię dla osób niepełnosprawnych w Stróży. W tym roku tego trudnego zadania, czyli obsługi i przeprowadzenia kolacji, podjęli się uczniowie klasy 2TG. Pod okiem nauczycieli zawodu Małgorzaty Kęsek i Anety Twardosz uczniowie wykonywali prace związane z przygotowaniem i dekoracją sali oraz porcjowaniem i wydawaniem obiadu wigilijnego. Nie obyło się także bez prac porządkowych. Pomoc uczniów naszej Szkoły usprawniła przebieg tej ważnej dla osób niepełnosprawnych uroczystości.

Więcej…
 
<< pierwsza < poprzednia 1 2 następna > ostatnia >>

Strona 1 z 2